Güray SOYSAL KADERE KÜSMEYECEĞİZ

Güray SOYSAL

KADERE KÜSMEYECEĞİZ

Her şey 28 Ekim’de açılan Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışında bağlıydı. Tesis çok güzel olmuş ve ihtiyacı karşılayacağı görüşündeyim. Ancak bir eksiği ile.. 19 Mayıs Stadının durumu ile ilgili müjdeden bahseden çıkmadı. Sonuçta… AKM’nin yanı başındaki boş arazinin spor tesisi yapılacağı haberleri yine boşlukta kaldı. 4 yıldır Başkent’in göbeğindeki bu boş arazi işi yine sümen altında kaldı. Sabretmek ve konuyu sık sık gündeme getirip, uyuyanları uyandırana kadar yine çaba göstereceğiz. Anlayacağız… Kaderimize küsmek defterimizde yok olduğunu ispatlayana kadar bu işim takipçisi olacağız.

FUTBOLCU LEVON EKER DE VEFAT ETTİ

Bir zamanlar Beşiktaş ve Beykoz’da futbol oynayan Levon Eker’in vefatını, geçte olsa, öğrenmiş olduk. 1950’li yıllarda rahmetli Süleyman Seba’lı Beşiktaş ile Beykoz’da futbol oynayan 1924 doğumlu Levon Eker, Fransa’da vefat etti. Bir dönemin klas futbolcusu olan merhum Levon Eker’in cenazesi Marsilya’da toprağa verildi.

HABER GÜZEL AMA, EKSİK

Başkent’te faaliyet gösteren sitelerin çoğu kabiliyetleri çerçevesinde iyi işler yapıyor. Yapılan bu haberlerin çoğunluğunu da sayfalarımıza aktarıyoruz. Geçen hafta Sporanki’nin herşeyi olan Orhan Sal kardeşim güzel bir haber yaptı, bizde onu 24 SAAT’in spor sayfasında gösterdik. Haber şöyle idi… 4 Yılda Başkent’in 4 statı gitti.. 19 Mayıs, Cebeci İnönü, Sincan ve Ostim Statlarının yok oluşu haberde ön plana çıkıyordu. Buraya kadar tamam. Ancak… Anıttepe yüzme Havuzu. Elmadağ Yüzme Havuzunun da yıkılıp, arazisinin hala bomboş bırakılmasına haberde hiç temas bile edilmemiş. Haberde bu yok oluşlarda dile getirilseydi, Sporanki’nin haberi dört dörtlük olurdu.

TEVFİK SARPKAYA

1940 yılında Nazilli’de dünyaya geldi. 1965'te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden mezun olan Sarpkaya, 1968'de öğretmenliğe başladı, öğretmenlik ve okul müdürlüğü görevlerinde bulundu. 1966'da Gençlik ve Spor Bakanlığına şube müdürü olarak atanan Sarpkaya, uzman, müşavir, daire başkanlığı görevlerinde bulunup, 1986'da Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcılığı görevine, 1990'da da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevine atandı. 1999'a kadar aralıklarla üç kez bu görevde bulunan Sarpkaya, milletvekili seçimlerine katılmak üzere, görevinden istifa etti. Seçilemeyince Başbakanlık müşavirliği kadrosuna atandı. Tevfik Sarpkaya 74 yaşında evinde geçirdiği bir kaza sonunda vefat etti ve cenazesi Nazilli’de toprağa verildi.