Ligden düşme tehlikesi yaşayan takım mı? Türkiye Kupası’nda şampiyonluğu hedefleyen takım mı? Hain Emre mi? Kahraman Emre mi? Simon Kuper’in “Futbol sadece futbol değildir” sözü klişeleşti ama sizce de Türkiye’de futbolu gereğinden çok çok ciddiye alıyor, beka meselesi gibi görüp abartmıyor muyuz?
Neticede futbol bir oyun, bir spor dalı. Bazı kulüp yöneticilerinin kendi başarısızlıklarının üzerini örtmek için tartışmayı kavga boyutuna çekmesi ise futbolu adeta kan davasına dönüştürmüş durumda. Sahadaki oyundan çok ayak oyunlarını, perde gerisindeki iddiaları konuşup duruyor, sonra bir türlü işin içinden çıkamıyor, öze dönemiyoruz.
Gelin bugün öze, yani yeşil zemine dönelim. Galatasaray ve Kayserispor mağlubiyetlerinin ardından, Ankaragücü nasıl oldu da Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti? Skor bir yana takımın futbol karakteri iki gün içinde nasıl 180 derece değişti? “Küme düşer” denilen oyuncu grubu, nasıl oldu da dirildi, canını dişine takıp başını tekmeye sokar hale geldi?
Kayserispor karşısında ilk yarıyı 2-0 önde kapatan Ankaragücü’nün sahadan 3-2 mağlup ayrılması sarı lacivertli camia için kabus gibiydi. Taraftar sosyal medya paylaşımlarıyla istifasını isterken, Emre Belözoğlu “gereğini yaparım” demişti. Tam da bu noktada yönetim doğru adımı attı. Yönetimin Belözoğlu’nun arkasında durması, oyunculara üstü örtülü “ayağınızı denk alın” mesajıydı aslında.
Eryaman Stadyumu’ndaki mücadeleci oyun sonrasında tribünlerde de tablo bir anda değişti. Emre Hoca’nın yuvası saydığı Fenerbahçe’nin taraftarları Belözoğlu’na hakaretler yağdırırken, onu 90 dakika öncesine kadar “istenmeyen adam” ilan edilen Ankaragücü taraftarı bağrına bastı, dakikalarca alkışladı. Taraftarın çok tutmadığı bir diğer isim, Tasos da gecenin yıldızıydı. Teknik direktörü Yunanlı futbolcuyu tribünlerin önüne götürüp alkışlattı.
Şimdi akıllardaki soru şu: Gerçek Ankaragücü, hangi Ankaragücü? İki gün öncesine kadar sahayı adeta millet bahçesinde gezsinler diye rakibe bırakan mı? Yoksa Eryaman’daki gibi sahayı rakibe dar eden mi? Onu da Cumartesi günü İstanbulspor maçından başlayarak göreceğiz.