Güray SOYSAL

Güray SOYSAL

İKİ OLAY ARASINDAKİ FARK

3 Haziran 2015 tarihinde Rizespor maçından dönen Fenerbahçe kafilesinin otobüsü kurşunlandı. Geçenlerde de Futbol Federasyonuna ve Galatasaray adasına kurşun sıkıldı. İki olayda da can kaybı yoktu. Ancak… Olayların neresinden bakarsanız, bakınız rezaletin daniskası yaşandı. Yetkililere sorum şu. Futbol Federasyonuna kurşun sıkanlar birkaç saat içinde bulundu ve adalete teslim edildi. Ancak… 3 Haziran 2015 tarihinde Fenerbahçe’ye kurşun sıkanlar ise aradan geçen bu zamana kadar bir türlü bulunamadı. Bu iki olay yan yana geldiğinde, 2015’deki failler konusu günümüze kadar bir türlü açıklığa çıkarılmadı. Neden acaba?... Merakım bu…

KIŞ’SIZ 5 YIL OLDU

Güreşimizin efsanelerinden Tevfik Kış’ı kaybedeli 5 yıl oldu. Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda altın madalya alan büyük güreşçi Tevfik Kış 85 yaşında vefat etmişti. Karşıyaka’da bulunan Güreş Vakfı’nın anıtında 5 yıl önce toprağa verilen Tevfik Kış için anma töreni düzenlendi. Bıraktığı boşlukta her zaman anılan bu büyük şampiyonu bende rahmetle anarım.

ZAFER AKYOL ÖDÜLLENDİRİLDİ

TRT Spor'un eski spikerinden Zafer Akyol anlamlı bir ödüle layık görüldü. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bu sene "Sportif Fair Play Kariyer Ödülü"nü deneyimli spor spikerine verdi. Zafer Akyol'a ödülünü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Gülfem Sezen Balçıkanlı ile komisyon üyesi Nezir Önal verdi.

İŞTE, ANKARAGÜCÜ TARAFTARI BUDUR

Spor otoritelerinin “hırçın” olarak gösterdiği Ankaragücü’nün taraftarları, Alanyaspor maçından sonra, birçok kulübe örnek olacak davranışta bulundu. Son dakikalarda yediği golle Alanyaspor'a mağlup olan Ankaragücü taraftarları galip gelen Antalyaspor’lu futbolcuları tribüne çağırıp alkışladı. Alanyasporlu futbolcular bu şık davranışa alkışlarla cevap verirken, tribündeki Alanyaspor taraftarlarda Ankaragücü lehine tezahüratlar yaptılar. Bakalım 1 haftadır Ankaragücü taraftarını linç eden malum medya bu güzel görüntüleri görebilecekler mi?

İSMAİL AKÇAY UNUTULMAZ

Meksika 1968 Olimpiyatları dördüncüsü 80 yaşındaki İsmail Akçay adına 14’üncüsü düzenlenen yol koşusu Balıkesir’de yapıldı. Balıkesir Altıeylül Belediyesi’nin ev sahipliğinde organize edilen ve Atatürk Stadı’ndan başlayan 14. İsmail Akçay Yol Koşusu’nda 80’i kadın 355 atlet yer aldı. 12,5 kilometre uzunluğundaki yarışta birincilikler milli atletler Sezgin Ataç ve Özlem Kaya-Alıcı’nın oldu.

MALİK BEYLEROĞLU

Azerbaycan'da 21 Ocak 1970’de dünyaya geldi. Sovyetler Birliği millî takımı ile başarılar kazandı. Bu ülkenin 1991'de dağılmasından sonra Türkiye'ye göç etti ve Türk vatandaşlığını aldı. 1992 yılından itibaren Fenerbahçe'de spor yapmaya başladı . 16-18 Ekim 1992 tarihlerinde Kütahya'da düzenlenen Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda ilk Türkiye birinciliğini kazandı. ABD'nin Atlanta kentinde düzenlenen 1996 Yaz Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanarak (finalde Kübalı Ariel Hernández'e 11-3 yenildi) Türkiye'nin bu spor dalında o tarihe kadar olimpiyatlarda aldığı en büyük başarıya ulaştı. Bu başarısıyla Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi tarafından, 59 büyük Türk sporcudan biri seçildi. 1997 yılında İtalya'nın Bari kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda 75 kiloda bronz madalya kazandı. 17 Ağustos 1999 Depremi'nde şans eseri hayatta kaldıysa da, tüm mal varlığını yitirdi ve geçinebilmek için bir süre profesyonel boks yaptı. Aktif spor yaşantısını sonlandırdıktan sonra Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda öğretmenlik yaptı. Aynı zamanda Türk millî takımında antrenörlük görevinde bulundu.