Ünlülere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturmasında eski Fenerbahçe yöneticisi ve iş insanı Sadettin Saran ile spiker Ela Rümeysa Cebeci hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.
İddianamede, iki isim hakkında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama" suçundan ayrı ayrı 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası talep edildi. Dosya, değerlendirilmek üzere İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.
Savcılık 10 yıldan az olmamak üzere ceza talep etti
İddianamede savcılık, Sadettin Saran ile Ela Rümeysa Cebeci'nin isnat edilen suçtan yargılanmasını ve ayrı ayrı 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılmasını istedi.
Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde iki isim önümüzdeki süreçte hakim karşısına çıkacak.
Sadettin Saran suçlamaları reddetti
Soruşturma kapsamında daha önce ifade veren Sadettin Saran, Ela Rümeysa Cebeci ile yaklaşık üç yıl önce tanıştığını belirterek, birlikte uyuşturucu madde kullanmadıklarını savundu.
Saran ifadesinde şu açıklamayı yaptı:
"Ela Rümeysa Cebeci ile 3 yıl önce bana mesaj atınca tanıştım. Kendisiyle hiç uyuşturucu madde kullanmadım. Fenerbahçe başkanlık seçimlerinde iftiraya uğradığım için pek çok kişi tarafından bana organik sakinleştiriciler verildi. Bunları kullandım ancak bunların içerisinde uyuşturucu etken maddesi olduğunu düşünmüyorum."
Mesajlaşmalar hakkındaki soruya yanıt verdi
Dosyada yer aldığı belirtilen, "Müthiş bir şeymiş o bahçeden topla getir bana bir dahakine" ifadelerinin bulunduğu mesaj da Saran'a soruldu.
Saran, söz konusu mesajın uyuşturucuya ilişkin olmadığını öne sürerek, bunun birlikte izledikleri bir filmden esinlenerek kendi aralarında geliştirdikleri bir espri olduğunu söyledi.
Savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesi halinde Sadettin Saran ve Ela Rümeysa Cebeci hakkında ceza yargılaması başlayacak.




