ATANIN YADİGARINA SPORLA SAHİP ÇIKILMALI
1937’de Büyük Lider Atatürk’ün öncülüğünde 33 bin 110 dekarlık üzerine kurulan, ancak daha sonra eğlence Parkı olarak, bir sürü acayip görüntülerle Başkentlilerin gözünün içine sokulmak istenen bu son durum, perişanlığı ile günümüze kadar geldi.
Bir kısmı hurdalık yığını olarak görüntü veren Atatürk Orman Çiftliğinin mevcut görüntüsünü, mevcut Ankara Büyükşehir Belediyesi ortadan kaldırmak istemesine rağmen, mahkemeler karşılarına çıkıyor.
Bu üzücü durumun ortadan kalkması için, Atatürk Orman Çiftliği’nin geniş arazisine Federasyonlar tarafından spor tesisleri yapılabilir.
Her Federasyon, Başkent’in ortasındaki bu arazi değerlendirmiş olur, hem de büyük Lider Atatürk’ün arzusu yerine gelir, düşüncesindeyim.
Geçen hafta sonlarına doğru güzel bir haber geldi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Ata’nın emanetine sahip çıkarak, güzel tesisler yaptı.
Başkan Mansur Yavaş buraya çok güzel tesisler yapmak için çalıştığını biliyorum. Hele hele hizmete açılan 940 Bin metre karelik tesislerin daha da büyüyeceğine inanıyorum.
Dediğim gibi, buralara spor tesisleri yapılması, Başkent’in çirkin görüntüsü de ortadan kalkabilir.
ONSUZ TAKIM OLAMAZDI
Kadın Voleybol takımımızın son Dünya Şampiyonasında lider oyuncusu Eda Erdem Dündar, Fenerbahçe ve Milli takımdan uzak kalamayacak.
Onu VNL Şampiyonasından uzak tutanlar hatalarını son Dünya Şampiyonasında bir kez daha görme imkanını buldular.
İşte bu büyük başarıyı yakalayan Eda Erdem Dündar kimdir diye yasa biyografini hep birlikte okuyalım:
İstanbul’un kültürel ve kozmopolit zenginlikleriyle dolu ortamında büyüyen Eda Erdem spora karşı duyduğu ilgisini küçük yaşlarda keşfetti. Eda Erdem biyografi öyküsü üstün başarılarla dolu. Küçük yaşlardan itibaren yetenekli bir sporcu olarak kendini geliştiren Erdem günümüzde dünya çapında tanınan biri haline geldi.
Eda Erdem hayatı ile de merak uyandırır. Kendisi sporu fazlasıyla seven bir ailede büyüdü. Ailesi de onun spor yapma isteğini her zaman destekledi. Bu sayede de kendisinin küçük yaşlardan itibaren voleybol ile tanışmasına fırsat verdi Ailesinin desteği Eda Erdem kariye geçmişinde son derece önemli bir rol oynadı. Erken yaşlarda voleybola olan yeteneği keşfedilen Eda eğitim hayatı boyunca da bu spora olan ilgisini devam ettirdi.
Bu büyük sporcu Eda Erdem Dündar 22 Haziran 1987 tarihinde doğdu. Genç yaşta pek çok başarıya imza atan sporcu genç yeteneklerin idolü halinde.
İstanbul’da dünyaya gelen Eda Erdem yaşamını da burada devam ettirir. Eda Erdem boyu ise 1.88 metre boyunda.
Eda Erdem İstanbul’da hem ilk hem de orta öğrenimini tamamladı. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde tamamlayan sporcu eğitim yaşamı boyunca her zaman sporla iç içe oldu. Akademik başarılarını da voleybol kariyeri ile dengeledi. Bu arada 13 yıl önce Erdem Dündar ile evlendi.
Böylesine başarılı kariyere sahip olan kadın voleybolunun büyük sporcusu, daha büyük başarıları yakalamak istiyor.
Unutulmayanlar MiRSAD TüRKCAN
7 Haziran 1976 yılında Sırbistan’daki Yenipazar’da dünyaya geldi.
Asıl adı Mirsad Jahović olan Türkcan, Boşnak kökenli üç çocuklu bir ailenin tek oğlu olarak Yugoslavya Sosyalist Federal Cumhuriyeti'nin günümüz Sırbistan sınırları içerisinde kalan şehri Novi Pazar'da dünyaya geldi. Birçok önemli Amerikan, Rus, Fransız, İtalyan ve Türk basketbol takımlarında oynadı. En küçük kardeşi Emina Jahović, Sırbistan'da ve diğer eski Yugoslavya'dan ayrılmış devletlerde oldukça tanınmış bir pop müzik şarkıcısı, oyuncu ve mankenliği yapıyor. Ablası Sabina psikolog, üvey kız kardeşi Anastasia S. Jahovic, annesi Doktor Seniya Hanım pediyatrist, babası Doktor Nusret Bey . Altyapıdan itibaren Türk basketbol takımlarında görev almaya başladıktan sonra, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçerek Türkiye millî basketbol takımında oynamayı tercih etti. 18 Aralık 2005 ile 2012 arasında Sırbistan ve Karadağ Güzeli unvanı kazanmış manken Dina Dzanković ile evli kaldı. Nusret (adını dedesinden alan) adında bir oğlu var.
1994-1998 yılları arasında Efes Pilsen'de forma giydi ve takımının pek çok başarısında rol aldı. Mirsad Türkcan, 1998'de Houston Rockets tarafından ilk turda seçildi. Kısa bir süre NBA'e giderek bu ligde oynayan ilk Türk basketbolcu unvanını da aldı. Fransa, İtalya ve Rusya Liglerinde oynadı. Ancak 2005 yılında Ülkerspor'la kontrat imzalayarak Türkiye Basketbol Ligi'ne geri döndü. Son olarak Fenerbahçe Ülker takımında oynayan oyuncu, Türkiye Ligi'nde bu takımla şampiyonluk yaşadı.16 Eylül 2012'de Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda jübile yaparak basketbolu bıraktı. Euroleague tarihinde toplam 1.287 ribaund alan Mirsad, kendi döneminde en çok ribaund alan oyuncu rekorunu elinde bulunduruyordu. Bu rekoru 29 Ocak 2015 tarihinde Felipe Reyes tarafından kırıldı.
YAŞARKEN ANILAN BÜYÜK İNSAN ŞENES ERZİK
Şenes abimi çok eskiden beri tanırım.
Futbolumuzun UEFA ve FIFA’da yaptığı hizmet yanı sıra, Futbol Federasyonu Başkanlığındaki davranışları ve birleştiriciliği ile günümüze kadar geldi.
Şu günlerde sağlık problemleri ile evi ile hastane arasında uğraşıyor. Ama zihinsel olarak “benim diyen” gençleri cebinden çıkartacak durumda.
Son olarak Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, yakında başlayacak Spor kompleksine Şenes Erzik’in adının verileceğini söyleyince, mutlu oldum.
İnsanlar yaşarken anılmasının güzel bir düşünce olduğunu bilenlerdenim.
Onun için, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’i bu düşüncesi nedeniyle kutlarım.