G.BİRLİĞİ BÖYLE BİR KULÜP

Spor yapmak gayet güzel. Ancak... [caption id="attachment_199649" align="alignright" width="167"] Hasan Alp Birken[/caption] [caption id="attachment_199650" align="alignright" width="156"] Tugay Özçeri[/caption] Bu güzelliğin yanına birde iyi tahsil yapmak ortaya çıkacak işi katmerleştirir. Evvelki hafta spor sitelerine düşen bir haber, bu düşünceyi pekiştirdi. Haber şöyle idi. “Gençlerbirliği’nin genç futbolcusu Hasan Alp Birken futboldaki başarısını ODTÜ’deki tahsili ile katmerleştiriyor.” Bu genç futbolcu, gelecekte karşımıza inşaat mühendisi olarak çıkarsa şaşmayalım. Tıpkı... Gençlerbirliği’nin zamanında orta saha mimarı olan Tugay Özçeri gibi.. Tugay Özçeri başarılı futbolunu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığına kadar taşımıştı. Onun için şimdinin Hasan Alp Birken’i yarın oynadığı futbolunun yanı sıra inşaat mühendisliğinde de karşımıza çıkarsa hiç garipsememem.

HASAN KARDEŞİM ŞİMDİ MELEKLERİN YANINDA

Yılını çıkaramadım, ancak Etlikspor’da amatör olarak futbol oynarken, Hasan Yalçıntaş’ın kaptanlığını yapmıştım. Aradan zaman geçti, o kendi yoluna, ben kendi yoluma gittim. Rahmetli Bakan büyüğüm Yücel Seçkiner’in 1’nci yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma törenine davet etmiştim. Orada, Yücel abim ile Erol Yaşar kardeşimin isimlerinin yaşaması için Başkan Mansur Yavaş’a durumu bildirmişti. Sonunda... İsteklerimiz olmuştu. Hasan 1953 yılında Altındağ’da doğan, hep olumlu işler yapmak istemesiyle Ankara Büyükşehir’in ANFA yönetim kurulu Başkanlığına getirilmişti. [caption id="attachment_199652" align="alignleft" width="700"] Hasan Yalçıntaş, ayakta sol başta...[/caption] Tarihi Çubuk barajının mezbelelikten kurtulup yeniden hayata geçmesinde ve açılmasına ön ayak olmuştu. Sporculuğunun yanı sıra efendiliği her daim ön plandaydı.. Bu melun korona belası yüzünden gittiği hastahaneden cansız bedeni çıktı. Üzüntüm tarifsiz... Lafı fazla uzatmadan, kardeşim Hasan Yalçıntaş’a rahmet, ailesine başsağlığı dilerim.

SADECE PARAYI DÜŞÜNMEYENLER

[caption id="attachment_199653" align="alignright" width="366"] Eda Erdem Dündar[/caption] Fenerbahçe ve Kadın Voleybol Milli Takımımızın başarılı sporcusu Eda Erdem Dündar’ın sosyal faaliyetlerde bulunduğunun bilmiyordum. Bu melun korona belası için çırpınan sağlıkçılara son destek bu başarılı kızımızdan geldi. Eda Erdem Dündar, sağlıkçılara tulumun yanı sıra giydiği Fenerbahçe for [caption id="attachment_199654" align="alignright" width="316"] Yusuf Yazıcı[/caption] malarını göndermiş. Eda’nın bu güzelliğine, Lille’de futbol oynayan Yusuf Yazıcı’yı da eklemek isterim. Bu başarılı futbolcumuz, Fransa’daki yoksullara gıda yardımını her gün yapmaya devam ediyor. Demek ki... Sadece spor yapmak ve başarılı olmak yetmiyor. Hem Eda, hem de Yusuf bu davranışlarıyla da ön plana çıkartırken, sporcu meslektaşlarına örnek oluyor. İkisine de bravo...

Unutulmayanlar: ALİ EREN BEŞERLER

Oynadığı sert futbolla dikkat çeken ve 25 Ekim 1975 yılında Ankara'da doğan sahalarımızın hırçın futbolcusu Gençlerbirliği alt yapısından yetişti. Başkent takımında bir süre oynadıktan sonra 1997'de Beşiktaş'a transfer oldu. Ali Eren Beşerler, 6 yıl boyunca siyah-beyazlılarda oynadı. Futbol hayatında 186 maçta yer aldı. 2003'te İstanbul'dan ayrıldıktan sonra Rize, Kocaeli, Akçaabat, Altay, Sivas'a gitti, futbolu 2007'de Turgutluspor'da bıraktı. Fatma Mine Beşerler ile evlenen ve futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük lisansı alan Ali Eren Beşerler,  bir dönem Giresunspor'da yardımcı antröner olarak çalıştı. Şu an eski futbolcuların mücadele ettiği Elit Master Lig'de Yönetim Kurulu Üyesi bulunuyor.

Doğru söze ne denir?

Yalan söyleyip yücelmektense, doğruyu söyleyip alçalmayı tercih derim. Hz.ÖMER