Okuyucularımıza kendinizi tanıtır mısınız?
Değerli Başkanım öncelikle 24 Saat Gazetesi okuyucularının keyifle takip edeceği köşenizde bana da yer verdiğiniz için onur duydum, teşekkür ederim. 1959 yılında Elazığ'da doğdum, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalında Uzmanlık eğitimimi tamamlayarak Biyokimya ve Klinik Biyokimya Uzmanı oldum.
1992 yılı sonunda Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalında Yardımcı Doçent olarak atandıktan sonra ,1993 yılında Doçent oldum. 1999 yılın ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalında Profesör kadrosuna atandım.
2000 yılında ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Başkanı olarak seçildim ve 2000- 2012 yılları arasında 4 dönem Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüttüm.
2012 yılından 2016 yılına kadar da Ankara Üniversitesi Rektörlük Koordinatörü olarak görev yaptım.  
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Asbaşkanlığını ve Etik Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttüm. Halen federasyonun Sağlık Kurulu Başkanlığını yürütmekteyim.  Ayrıca FISU (Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu) Sağlık Kurulu Üyesi olarak dünyanın her yerinde yapılan üniversite spor faaliyetlerinde Uluslararası Sağlık Denetçisi olarak görev yapmaktayım.
Bu görevlerin yanı sıra gençliğin en büyük sorunu olan “madde bağımlılığı “ konusunda konferanslar, seminerler ve bilgilendirici toplantılara katılmak suretiyle gençlere yol göstermek amacıyla katkı sağlamaya çalışıyorum.  Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumunun Genel Başkan Yardımcısı olarak da 30 yıldan beri, kanser ve korunma yöntemleri ile ilgili halkı bilinçlendirmeye gayret ediyorum. 
Kurucuları arasında olduğum Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğini Elazığ’a olan özlemimle, vefa borcu olarak keyifle yürütüyorum.
Son olarak da 11 Ocak 2024 tarihinde Ankara Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörlük görevini devraldım. 
Ankara Yüksek İhtisas Üniversitesinin kuruluşundan, misyonu ve vizyonundan da bahseder misiniz?
Yüksek İhtisas Üniversitesi, Türkiye ‘nin en büyük ihtiyaçlarından biri olan kaliteli sağlık hizmetinin hayata geçirilebilmesi için, adını aldığı Ankara’nın en eski ve köklü hastanelerinden olan Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı TİVAK tarafından 2013 yılında kurulmuş bir vakıf üniversitedir.
Bilimsel düşüncenin, çağdaş standartlardaki eğitim ve öğretim anlayışıyla birleştiği Üniversitemiz, 2015 yılında Tıp Fakültesinde eğitime başlamıştır. Akabinde kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Yabancı Diller Meslek Yüksekokullarımızdaki seçkin ve alanında uzman eğitim ve öğretim elemanlarımızın çağdaş vizyonları ile Türkiye’nin sağlık sektöründe söz sahibi, geleceğe imza atacak profesyonellerini yetiştiriyor olmanın büyük gururunu taşıyoruz. 
Sağlık Bilimleri Fakültemizde; Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Dil ve Konuşma Terapisi ve Sağlık Yönetimi Bölümlerinde eğitimlerimiz devam etmektedir.
Sağlık sektörünün en önemli ihtiyacı olan teknikerleri yetiştirmek üzere eğitim veren Meslek Yüksekokullarımızda da Ameliyathane, Anestezi, Optisyenlik ve Eczane Hizmetleri gibi 10 program bulunmaktadır. 
Lisansüstü Eğitim Enstitüsünde bulunan Anatomi, İç Hastalıkları Hemşireliği, Tıbbi Mikrobiyoloji ve Tıbbi Genetik Yüksek Lisans Programlarına bu sene Ruh Sağlığı ve Psikiyatri Hemşireliği, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Tıbbi Biyokimya ve Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans Programları da dahil oldu. 
Üniversitemiz bilim dünyasının benimsediği ilkeler doğrultusunda, ülkemizin sağlık politikasına önemli katkılar sağlayacak öğrencilere, en son teknoloji ile yaratıcılıklarını kullanacakları öğrenme ve araştırma ortamlarında eğitim vermeyi misyon olarak benimsemiştir. Bu paraleldeki vizyonumuz; Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkan, mesleki yetkinliklerini geliştirmek amacıyla; araştıran, sorgulayan ve üreten, üstlendiği mesleki sorumlulukları yerine getirmek için çalışan; insan haklarına saygılı, sağlık profesyonelleri yetiştirmenin yanı sıra bilimsel alandaki araştırma çalışmalarımızla ülkemize faydalı olmak için tüm idari ve akademik birimlerimizle birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Kuşkusuz Rektörlük makamında çok önemli işlere imza atacaksınız, önemli bir marka olan Yüksek İhtisas Üniversitesi ile ilgili geleceğe yönelik planlarınız nelerdir? 
Kıymetli Başkanım, Yüksek İhtisas Üniversitesi olarak ilk hedefimiz kendimize ait hastanemizi kurmak. Bu konuda önemli adımlar attık. Hastane ruhsatımız bakanlık tarafından onaylandı ve çalışmalarımız hız kazandı. Bu vesileyle, öğrencilerimizin hali hazırda iş birliği yaptığımız Ankara’nın en kıymetli hastanelerine ilaveten, Üniversite hastanemizde daha çok vaka görmelerini ve bu anlamda iyi bir eğitim almalarını sağlamak.
Kuşkusuz en önemli hedeflerimizden biride, Üniversitemizin uluslararası bilinirliğini arttırmak suretiyle, dünyanın saygın üniversiteleri arasında yer almak. Ulusal ve uluslararası sahada önemli konumlara gelen öğrencilerimizle sağlık alanında uluslararası bir marka olmayı amaçlıyoruz.
Üniversitemizin misyon ve vizyonları çerçevesinde, gelişen teknolojiyi yakından takip eden, yaşam boyu öğrenme prensibini benimsemiş ve dünyaya ayak uydurabilen, bunun yanı sıra etik değerlere saygılı mezunlarımızın sağlık dünyasına imza atacak profesyoneller olması için tüm bilgi birikimimizi ve enerjimiz ortaya koymaya devam edeceğiz.
Değerli Başkanım, sizinle bir arada olmaktan çok mutlu oldum, bu keyifli sohbet için teşekkürlerimi sunarım.