SIRADA YöNETiCiLER VAR

Şu Mustafa Aslan ile hiç karşılaşmadım ve “Merhabam” bile yok.. Bu kişi hakkında “Nasıl birisidir” diye kime sorsam olumlu cevap alamadım. Hacettepe, Ankaragücü ve Gençlerbirliği arasında gezinip durur. Sonunda, kaç kez geldiğini unuttuğum, Gençlerbirliği’ne Sportif Direktör oldu. İlginç bir çalışma sistemi olduğunu öğrendim. 56 yıllık meslek hayatımda böylesine ilginçliklerle gündeme gelme başarısını gösteren bu teknik adam, sonunda yönetici yemeğe de başladı. Son örnek, Arif Ölmez’in kapıyı gösterilen konuda yine perde arkasında olmasıyla dikkatimi çekti. Mustafa Aslan’ın Gençlerbirliği’ne yeniden alınmaması nedeniyle başrolü oynayan ve görevden alınan zamanın As Başkanının, bu makamdan alınmasında bu ismin rolünün olduğu ileri sürülüyor. Meslektaşları, yöneticileri ve futbolcuları tarafından sevilmediği anlaşılan Mustafa Aslan’ın bu derecede güçlü olmasına ağzım bir karış açık kaldı. Öyle ise... Bu işlerle görevde kalma becerisi gösteren Mustafa Aslan’ı kutlamam gerekir. Bakalım 11 Ekim’deki Genel Kurul ne gibi bir manzara ortaya çıkartılacak.

TREN KAÇMADAN... SU GELMEDEN...

Ankaragücü bir takım futbolcusu kadar transfer yaptı. Ama...Bir türlü takım oyunu beceremediler. Son Kayserispor maçı bunun deliliydi. Kolay değil... Takım olmak ve bunu sahaya yerleştirmek. Hele hele avantajlı maç Eryaman Stadında ise... Ankaragücü’nün takım oyununa kavuşma isteği korkarım, tren kalkmadan gerçekleştirilir. Ancak... 110 yıllık koca çınarın en büyük eksiğinin taraftarının tribünlere sokulmaması olarak görülüyor. Bu gerçek unutulmasın.. Bu bakımdan takımı her daim ateşleyen Ankaragücü taraftarları kısa zamanda tribünlere gelir ve ekleyeceği takım oyununu hep birlikte gerçekleşir. Dediğim gibi... Tren kalkmadan, su gelene kadar, kurbağanın gözü patlamadan, bu sıkıntıyı çare bulurlar.

ŞENES ERZiK’iN KiTABI

Kendisi ile en az 40 yıllık bir abi-kardeşliğimiz var. Zaman zaman birbirimizden kopuk olmamıza rağmen karşılaştığımızda ilk günkü sıcaklığı hep yaşadık. Şimdi Şenes Erzik büyüğüm “Olmaz olmaz demeyin, olmaz olmaz” adlı kitabı ile gündeme bomba gibi düştü. Telefonla yaptığım görüşmede kitabını hangi bayiden alacağımı sorduğumda “Sen bana evin adresini ver, ben gönderirim” cevabı aldım. Eksik olmasın 2 gün sonra imzalı kitabını kargo ile evime gönderdi. 18 Eylül 1942’de başlayan hayatını Giresun’daki kilisede futbol oynayarak sürdürürken ilerleyen hayatını tahsil ve Futbol Federasyonundan sonra UEFA ve FIFA’nın üst düzey yöneticiliğine taşıdı. Bilmediklerimi ise Şenes Erzik büyüğümün kitabından öğrendim. Henüz “Olmaz olmaz demeyin, olmaz olmaz!” kitabı hatmedemedim. Ancak... Şimdiden bu büyük futbol adamının ellerine ve beynine sağlık temennilerimi gönderiyorum.

Unutulmayanlar: ATAGÜN YALÇINKAYA

14 Aralık 1986 yılında Ankara’da dünyaya gelen, boksumuzun “Dövüşçü Bıdıkı” Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretmenlik Bölümü Mezunu oldu. 2004 yılında Atina Olimpiyatlarındaki ikincilik derecesi ile efsanevi boksör Muhammed Ali’den sonra olimpiyatlarda 17 yaşında final oynayan en genç boksör unvanını aldı. Halen Fenerbahçe Spor Kulübü Boks Şubesi Antrenörlüğünü yapıyor. Maçlarını anlatan, en ünlü spikerlerinden Orhan Ayhan, çok genç olması nedeniyle ona "Dövüşçü Bıdık" lakabını taktı. Rakibini serseme çeviren direk ve kroşeleri nedeniyle kendisine, "Atagüm" dendiği de oldu. 21 Haziran 2014 tarihinde Caferağa Spor Salonunda Furkan Ulaş Memiş ile jübilesini yaptı. Aysel Yalçıkaya ile evli olan ve henüz çocuğu bulunmayan boksumuzun bu dövüşçüsü şimdilerde genç boksör yetiştiriyor.

Güzel bir alışkanlık

Sporu sevmek ve yapmak tam manası ile bir tutku olsa gerek. Hem sağlığımız, hem de fiziki gelişmemizi sağlıyor. Bu düşünceye bir uygulamayı daha eklememiz lazım. Kastamonu'da tekvando ve kick boks kurslarına katılan sporcular, antrenmanın ardından hep birlikte kitap okuyor. Haftanın belirli günlerinde antrenmanlara katılan 35 sporcu, çalışmanın ardından 15 dakika kitap okuyarak, yeni bir uygulamaya başladılar. Kulüp başkanı ve antrenör Murat Şengül, yaptığı açıklamada, iki branşta antrenmanlarının devam ettiğini, sporcuların bilgilerini okuyarak tazeelediklerini söyledi. Doğrusu bu gençleri, diğer sporculara örnek oldukları için kutluyorum.