Başkent Ankara’nın efeleri, beyleri başarılarla dolu çeyrek asrı aşmış iki kulübü Halkbank ve Ziraat Bankkart başarılarını uluslararası arenaya taşıma adına CEV Şampiyonlar Ligi yolculuğunda. 
Efeler Ligi yetmiyor onlara… Çünkü, ülke genelindeki başarılarını uluslar arası düzeye taşıma konusunda öylesine alışmışlar ki; hep daha iyisini başarmak için.
Halkbank 39 yıllık bir geçmişe sahip Spor Kulübü… Voleybol için yatıp kalkan, gençliğe sporu aşılayan salonları mesken tutmalarını sağlayan bir kulüp. Bugün 35-40 bin gencin voleybola olan tutkusunu en üst seviyeye çıkarmış.
Başta Kulüp Başkanı, Halkbank’ın en tepesindeki isim Osman Arslan, bu yürüyüşe ve yükselişe imkan vermiş, geçmişten gelen geleneği üstüne koyarak sürdürmüş, bugüne kadar. Bu başarı ülke genelinden uluslararası arenaya taşınırken, maddi ve manevi sorumluluğu üstlenen Başkan Yardımcısı Ergin Kaya ve Sayman Yusuf Duran Ocak sporculara olan güvenlerini bu süreçte ortaya koyanların başında gelmekte.
Halkbank Spor Kulübü bugün altyapı ile birlikte yaklaşık 600 sporcusu ile yoluna devam ederken, geçmişte ülkeye CEV Şampiyonluğu kazandıran tek kulüp olma özelliğine bir yenisini daha eklemek adına şimdi Avrupa yolculuğunu devam ettiriyor.
Ziraat Bankkart, bu arenada 33 yıldır varlığını sürdüren ve şu ana kadar; Futbol, Basketbol, Güreş, Masa Tenisi ve en önemlisi de Voleybol branşları ile gençliğin hizmetinde olan bir kulüp.  Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar aynı zamanda kulübünde başkanı… Sporcu ordusu ile birlikte dur durak bilmeden spordaki başarılarını,  son yıllarda en küçüğünden büyüğüne kadar voleybol branşı ile tüm kategorilerde  elde ettikleri şampiyonluklarla sürdürmekte. 
Kulüp Başkan Yardımcısı Dr. İlker Mert ve aynı zamanda sayman Hüseyin Özuysal madde ve manevi desteklerinin yanısıra  sportif direktör Hasan Fahri Mehel’in tecrübesi de var bu başarıda.
Her iki kulüp uzun bir geçmişinin yanında yöneticilerinin değişmesine rağmen misyonun verdiği sorumluluk duygusu içinde vizyonlarını en tepe noktaya taşıdılar. Bugünden sonra da başkentin efeleri, CEV Şampiyonlar Ligi yolculuğunda başarı meşalesini en tepe taşıma konusunda oldukça kararlı.