"The Italian Job" ya da Türkçe adıyla "İtalyan İşi"... İlk kez 1969'da çekilmişti ama 2003'teki yeni versiyonu da hem dünyada hem de Türkiye'de çok yüksek gişe yaptı.  Film bir soygun çetesi üzerineydi. Alanında nam ve kariyer sahibi Charlie Croker’ın liderliğindeki çetenin macerasını konu alıyordu.
Ankaragücü'nün ara transfer dönemindeki ilk takviyesi de ülkesinde kariyer sahibi bir İtalyan: 32 yaşındaki Riccardo Saponara.  Türkiye'ye ayağını basar basmaz Sanatçı Soner Sarıkabadayı'ya benzerliğiyle ulusal düzeyde ilgi çekti.
Futbol hayatına Ravenna'da başlayan Saponara, Empoli, Milan, Fiorentina, Sampdoria, Genoa, Lecce, Spezia Calcio takımlarda oynadı. Temmuz 2023'ten bu yana Hellas Verona'da forma giyiyordu.  
Bugüne kadar 395 resmi maça çıktı. 232'sinde on numara, 69'unda sol kanatta pozisyon aldı. Sağ ayağı raket gibi etkili ve güçlü. Emre Belözoğlu ilk Süper Lig maçında onu sol kanat ve yardımcı santrafor oynattı. Önümüzdeki haftalarda ise orta sahanın farklı noktalarında kullanabilir.
Saponara 15 yılda takımlarına 60'a yakın gol kazandırdı. Bir o kadar da gol pası verdi. Sivasspor maçında Bajic'e yaptığı servis de enfesti ama eski gücünden giderek uzaklaşan Bajic o pası değerlendiremedi.
Belözoğlu, hem futbolculuk hem de antrenörlük hayatında topu ayağında tutan takımlarda görev almıştı. Ankaragücü'nde ise mevcut kadro yapısı nedeniyle topu rakbe bırakmayı, süratli çıkışlarla geçiş futbolu oynatmayı tercih etti.
Saponara set düzeninde oynayan takımlar için bulunmaz nimet. Top kontrolü,  şut yeteneği ve pasör özelliği yüksek. Ancak geçiş futboluna fayda sağlayacak sürati ve sprinter özelliği yok. Son 2,5 yılda hiç bir maçta 90 dakika görev almadığından temposu da hayli düşmüş durumda. İtalyan futbolcunun Ankaragücü'ne sağlayacağı katkının artması takıma yapılacak diğer takviyelere bağlı. Ankaragücü topa hakim futbol oynamalı ki Saponara iş yapsın. Süper Lig seviyesinde tempoya kavuşup kavuşamayacağını ise zaman gösterecek. Belözoğlu onu muhtemelen rotasyonda değerlendirecek. Bundan sonra kuracağı ilk 11'lerde bir kanatta Cephas ve Rodrigues gibi süratli futbolcuyla, diğer kanatta ise Morutan ve Saponara gibi teknik futbolcuya forma vermesi yüksek ihtimal.    
Ankaragücü topa hakim futbol oynamalı ki Saponara iş yapsın.