Uzun süren milli maç ve seçim arası sonrası, Ankaragücü deplasmandaydı. Karşısında Süper Lig’in iyi futbol oynayan ekiplerinden Antalyaspor vardı. Elde edilecek üç puan, çok rahatlatacak, sarı lacivertlileri düşme hattından uzaklaştıracaktı ama olmadı.

Murat Gürgen

Başkent ekibi yükselen performansına rağmen sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı ve bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

Tribündekiler ve televizyon başındakiler için son derece zevkli bir 90 dakikaydı. Ankaragücü maçın başında yakaladığı iki fırsatı Ali Sowe ve Ali Kaan Güneren ile değerlendiremedi. Erken gole ulaşabilse, maçın sonunda skor muhtemelen çok farklı olacaktı.

Antalyaspor 30. dakikada oyunu dengeledi, 40. dakikada defans hatasını iyi değerlendirip Erdoğan Yeşilyurt ile fileleri havalandırdı. İkinci yarı ise tamamen Ankaragücü’nün hakimiyetindeydi. Efkan Bekiroğlu ve Tasos’un oyuna girmesiyle oyun ev sahibi kırmızı beyazlıların sahasına yıkıldı. Takımın sürpriz golcüsü Efkan Bekiroğlu bir kez daha sahne aldı, Ali Sowe’un ara pasını filelere yolladı. Emre Belözoğlu gidişata bakıp riski de göze aldı, Sapora ile Flips’i de oyuna sokup üç puan için tüm imkanlarını zorladı.

Direkten dönen top, son dakikada ofsayta takılan gol… Maçın sonunda istatistikler de Ankaragücü lehineydi. Misafirin 16 şutuna karşı ev sahibinin 6 şutu, topa sahip olmada yüzde 60’a yüzde 40, kornerlerde 9’a 3 üstün olan Ankaragücü, Antalyaspor kalecisi Helton Leite ile stoper Veysel Sarı’ya takıldı.

Neticede gün bir puanla tamamlandı. Ankaragücü’nün iki puanlık kaybı var ama yeşil sahadan olumlu sinyaller geldi, sergilediği futbol umut verdi. Sıradaki rakip içeride Gaziantep. Düşme tehlikesinden uzaklaşmak isteyen iki takımın maçı yine zorlu geçecek.  O maçı izlemek için de bu kez uzun bir bayram arasını tamamlamak gerekecek.