I M G 20250325 W A0004EROL ÖZEL ŞİMDİ GÖREV BAŞINDA

Ankara Atlıspor Kulübü’nün yeni Başkanı Erol Özel oldu.
Canımız kadar sevip, saygı duyduğum  Sencer Güneşsoy büyüğümün ani vefatı ile darmadağınık oldum.
Sencer abimin yokluğuna nasıl alışacağım sorusunun karşılığını arıyordum..
Ankara Atlıspor Kulübüne büyük hizmetler veren Sencer abimin her zaman arkasında yer alan Erol Özel kardeşim, göreve getirildi.
Bir yandan Sencer abim için hüzünlenirken, diğer taraftan Erol Özal kardeşimin göreve gelmesiyle içim kıpır kıpır oldu.
Emir büyük yerden gelince boynumuz eğik kalacak.
Ama...
Erol Özel kardeşim, Ankara Atlıspor Kulübünün daha büyük atılımlar için çabalar göstereceğine “kalıbımı” basarım. 
Sencer abime rahmet dilerken, Erol kardeşime de başarılar dilerim.

T S Y D-1KAYYUMLU TSYD’NİN SON HALİ

Türk spor dünyasının koca devi TSYD, 3 aydan bu yana Kayyum yönetimi tarafından yönetiliyor.
İstanbul Vali Muavini Ünal Kılıçaslan’ın TSYD’nin başındaki heyet, Yönetim Kurulu üyeleri tarafından ağır aksak görevini yapıyor.
Sadece günlük işleri halleden TSYD’de istenen hareketliliği bir türlü ortaya koyamıyor.
Bir türbanlı hanımın yüzme havuzuna sokulmaması nedeniyle yapılan uygulama 3 aydan bu yana gündemde.
Her zamanki canlılığını kayyumun görevlendirilmesinden sonra işler sadece yasak savmalarla gününü gün ediyor.
Buna bir de görevden alınan Genel Başkan Oğuz Tongsir’in 24 Nisan’daki mahkemesinin sonuçları bekleniyor.
Anlaşılan, mevcut durum bir süre daha gündemdeki yerini alacak.
Anlaşılan...
O cıvıl cıvıl olan TSYD Gerkezi, üzerine örtülen siyah örtü altında hayatını sürmekle oyalanıp, duruyor.

EfsanelerEFSANELERİN KAPIŞMASI ANKARA’DAYDI

Ankara Türk futbolunda pek çok özel ana tanıklık etti. Bu olaylardan birisi bundan yaklaşık 36 yıl önce, 1989'da yaşandı.
Türk futbol tarihinin en başarılı Teknik Direktörlerinden Fatih Terim ve Şenol Güneş'in yolları yıllar önce Ankara'da kesişti. Kariyerinde UEFA Kupası, Avrupa Şampiyonası yarı finali, çok sayıda lig şampiyonluğu gibi başarılar bulunan Fatih Terim, Teknik Direktörlüğe Ankaragücü'nde “merhaba” dedi.
Terim'in ilk maçı 4 Haziran 1989 günü Ankara 19 Mayıs Stadyumunda Trabzonspor'a karşı oldu. Trabzonspor'un başında da kulübün efsanesi olan ve kariyerinde sonraki yıllarda Dünya Kupası 3. lügü ve lig şampiyonlukları kazanacak Şenol Güneş vardı.
Fatih Terim'in Teknik Direktörlüğünün ilk, Şenol Güneş'in Teknik Direktörlüğünün ise ikinci maçı olan bu mücadele 2-0 Ankaragücü'nün üstünlüğü ile sona erdi. Söz konusu mücadele efsanelerin hocalık kariyerinde ilk karşılaşması böyle idi.
 (Teşekkürler Haber Ankara’dan Cengiz Ortataş’a)

Hentbol ViyanaSERDAR HOCA HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

Merhum Prof.Dr. Yaşar Sevim’den sonra hentbol sporumuzun mimarı olan Prof.Dr. Serdar Eler Viyana’da harıl harıl çalışıyor.
EHF ile proje ve işbirliği çalışmaları için temaslarda bulunmak üzere Viyana’da bulunan THF Yönetim Kurulu Üyesi Barış Orhonlu, Genel Koordinatörü Prof. Dr. Serdar Eler, Genel Sekreter Yardımcısı Av. Sevim Bahar Başpınar ile Gelişim ve Proje Kurulu Başkanı Gencay Gündoğdu, Viyana Büyükelçisi Gürsel Dönmez ile bir araya geldi. 
Görüşmenin ardından EHF Başkanı Michael Wiederer, Genel Sekreter Martin Hausleitner ve Stratejik İlişkiler Sorumlusu Anna Lamprecht ile devam eden ve gelecekteki işbirlikleri hakkında bir toplantı gerçekleştirildi.
Bu görüşmenin mimarı da Prof.Dr.Serdar Eler ile arkadaşları olmuştu.

Tevfik KutlayTEVFİK KUTLAY

1 Ocak 1933 yılında Bilecik’te dünyaya gelen Tevfik  Kutlay Gençlerbirliği’nde uzun süre futbolculuk yaptı. Orta saha pozisyonunda görev yaptı  Türk futbolcu ve teknik direktördük görevinde bulundu.
Türk futbolunda Baba lakaplı altı futbolcudan biridir. Bu konuda Baba lakaplı babaların adları  Recep Adanır, Hakkı Yeten, Hüsnü Savman, Raşit Çetiner , Tevfik Kutlay ve Gündüz Kılıç bulunuyor.
Tevfik Kutlay 16 Mart 2001 tarihinde vefat ederek gözlerini kapattı.