Atmalar okulunun etkinlikte bulunduğu yıllarda federasyon başkanları ve spor yöneticileri değişik biçimlerde katkı sağlamışlardır.
Bu katkı verenlerin desteği olmasa idi atmalar okulunun yaşaması daha öncelerde bitebilirdi.
Aşağıda eskiden yeniye doğru federasyon başkanlarının ve spor yöneticilerinin yaptıkları katkılardan söz edilmiştir.
MUHARREM DALKILIÇ FEDERASYONU
Dalkılıç anlayışını söyle özetlemişti: Önemli olan madalyadır. Atmalar okulunu madalyaya giden yolu açacağı için destekliyorum.
MEHMET YURDADÖN FEDERASYONU
Yerli sporcunun öncelikli olmasını savunan Yurdadön; yaklaşımlarına bağlı olarak atmalar okuluna da destek vermiştir. Amacını yerli sporculara destek vererek atmalar da da başarı kazanmak olarak açıklayan Yurdadön, Özellikle de Eşrefe olimpiyat öncesinde yeni bir kafes getirilmesini des ağlamıştır. Ayrıca antrenman sonrası beslenme içinde sponsor lokantalar bularak yemek sorununun çözümüne destek vermiştir. Eşref olimpiyat madalyasını bu dönemde almıştır.
MEHMET TERZİ FEDERASYONU
Mehmet Terzi dönemi atmalar okulu için önemli projelerin uygulanarak, atmalar okulunun ülkeye yayılmasına çalışıldığı bir dönemdir. Bu dönem de Romanya’dan atmalar okuluna antrenörler getirilmek istenmiştir. Federasyon üyesi Niyazi Erdoğan ve atmalar koordinatörü Tuncay İskender bu projeyi federasyon adına yürütmüşlerdir. Bu proje ile Romanya atletizm başantrenörü Şerefim, antrenör Niku, antrenör Teo, Türkiye’ye gelecekti. Bu projeye göre Niku; Adana, Mersin, Antalya’da kurulmuş olan atmalar okullarının planlanması ve geliştirilmesi ile uğraşırken Romanya atmalar baş antrenörü olan Şerefimde milli sporcularının yanı sıra İzmir ve Bursa atmalar okulunu yönlendirecekti, Teo da Ankara’da Artun Talay’la birlikte çalışacak ve hem Ankara hem de Eskişehir’deki Atmalar okullarında çalışacaktı. Ayrıca Karadeniz bölgesinde de atmalar okulu kurulacak ve 1 yıl içerisinde de yabancı antrenörler getirilecekti. Şerefemin eşinin kanser olmasından dolayı, Türkiye’ye gelememesinden dolayı proje yarım kaldı. Buna karşı getirilen diğer antrenör Teo İzmir’de milli atıcılar ile ilgilenmiş ve başarılı sonuçlarda almıştır. Bu dönem de atmalar ligi de oluşturulmuş ve atmalar okulunun Türkiye’ye de yayılması da sağlanmıştır.