Bugün size Gözde Karataş-Nevzat Karataş’ın yazdığı ”Yaşamdan Alıntılar ve İzler” kitabından bölümler aktaracağım.

Artun Talay

Köpeklerin en büyük korkusu siz evden onsuz çıktığınızda, tekrar geri gelmeyeceğinizdir. - Stanlay Coren

Köpekler, kendilerine ihtiyaç duyan insanları bulma ve insanların farkında olmadıkları boşlukları doldurma yetisine sahiptirler. - Tom Jones

Köpek türü günümüzden 15.000 yıl önce, kedi türü ise 5.000 yıl önce insan tarafından evcilleştirilmişlerdir. Köpek evde kendisine yardım etsin, evi ve sürüyü korusun diye; kediyi ise iyi bir fare ve haşere avcısı oldukları için evcilleştirmişlerdir.

Köpekler sevgi alıp vermenin güzelliğini öğretmeye gelmişlerdir. Köpekler mutsuzluk ve üzüntüyü çok çabuk fark ederler ve bunu dağıtmak için çok çaba sarf ederler.

Durağan enerjinin depresyona yol açtığının farkındadırlar. Sırf bu yüzden kuyruklarını sallayıp durağan enerjiyi dağıtırlar. Sahiplerine gelecek ruhsal ve negatif enerjiyi de hissederler. Bazen de aniden hastalanarak, sahibini olası rahatsızlıklardan korumak için kendilerini feda edebilirler.

Köpekler fiziksel varoluşun koruyucularıdır. Kediler enerji dünyasının koruyucularındandır. Bu nedenle de çok kültür tarafından kediler, saygıyla korunmaktadırlar. Köpekler dünya üzerindeki insanı, insandan daha çok seven tek canlıdır.

Atların dizlerinde ise bir tür kilit mekanizması vardır. Bu nedenle ayakta uyurken hiç bir enerji harcamazlar. Öldüklerinde sırt üstü devrilirler. Dizleri kilitlenmiş halde olduğundan, ayakları havaya kalkmış halde durur. ”Nalları dikmek” deyimi buradan gelir.

Eğer bir kurt sürüsü avlanamaz ve aç kalırsa, hepsi bir araya toplanıp daire oluştururlar. İçlerinden en zayıf olanı belirleyip öldürürler, sonra da yerler. ”Kurtlar sofrası” deyimi de burada gelir.