Ligin ilk devresi bitti, ara transfer dönemi başladı. Aslında maçlara yıl başından önce ara verilmişti ama o sadece takvim icabıydı. Doğru değerlendirme için 19 maçı geride bırakmak şarttı.
Mevcut takımın iskeletini dönemin Teknik Direktörü Tolunay Kafkas ile "Başkan Danışmanı" altında sportif direktörlük görevinde bulunan Emre Yıldız kurdu. Yıldız, Tolunay Kafkas'ın ayrılması ve yerine Emre Belözoğlu'nun getirilmesinde  de aktif konumdaydı. Faruk Koca'nın başkanlıktan ayrılması sonrasında ise Yıldız Manisa FK'ya gitti, yerine de Ankaragücü'nün eski kalecilerinden Yılmaz Bal geldi.
Ankaragücü yönetimi, sezon başı açıklamalarında, çok güçlü bir kadro kurulduğunu öne sürüyordu. Hazırlık dönemini takip eden bizler ise kadronun Türkiye Kupası ve Avrupa kupalarına gitmek gibi büyük hedefler için yetersiz olduğunu vurgulamıştık. Şimdi Belözoğlu da kadronun yeterli olmadığı görüşünde. Bu açık sözlülükle kameralar önünde birkaç kez dile getirdi.
2 Ekim 2023'te bu köşede "İstatistik alarm veriyor" demiş, özellikle hücumdaki yetersizliğe işaret etmiştim. Tablo ortada. İlk yarı sonu itibariyle, santrforlardan Ali Sowe 3, Bajic 2, Macheda 1 gol attı.  19 maçta toplam 6 santrafor golü çok ama çok az. Takımın en skorer ismi 5 gol atan Efkan Bekiroğlu. Kanat hücumcuları Cephas'ın 3, Morutan'ın 2, Garry Rodrigues'in 1 golü var. Hepsini toplasan 17 ediyor, maç başına bir gol dahi düşmüyor.  
Belözoğlu ara transfer döneminde kendi istediği futbolcuların kadroya katılacağını vurguluyor. Önünde aşılması kolay olmayan bir problem var. Sezon ortası Süper Lig'den kaliteli oyuncu çekebilmek hiç kolay değil. Yabancılara yer açmak için ise mevcutları göndermek gerekiyor. O da faydalanmayacağın oyuncuya parasını vermekle mümkün.    
Ankaragücü eğer üst sıralara oynamak ve bu sezona ismini yazdırmak istiyorsa kabul etmek gerekir ki iki üç transferle olacak iş değil. Sağ bek, sol bek, stoper, en az iki merkez orta saha, en az bir kanat forveti ve bir de santrafor takviyesi gerekir.