13 Aralık 2023 günü Hacettepe Üniversitesinde gerçekleştirdiğimiz, TÜSİAV 2023 SAĞLIĞIN ÇINARLARINA VEFA töreninin bende bıraktığı izleri sizlerle paylaşmak istedim. 
Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfının kurucusu Sn. Veli Sarıtoprak her yıl bilim adamları, eğitimciler, sanayici -iş insanları, siyasetçiler ve sanatçıların içinden, 75 yaş üstü, bu ülkeye, topluma, devletine hizmet etmiş olanları seçer, onlara vefasını göstermek için üstün hizmet, başarı ve vefa ödülleri vererek onları hayata bağlar, unutulmadıklarını hatırlatır. 
TÜSİAV Sağlıklı Yaşam Platformu Başkanı olarak, 2022 yılında Başkent Üniversitesinde ilk kez böyle bir organizasyonda yer aldım. Hayatını bilime, tıbba adamış yirmi profesöre vefa beratlarını takdim ettik. Törende ödül alan profesörlerin büyük bir çoğunluğu Hacettepe Üniversitesinden emekli olmuş ve hala Başkent Üniversitesinde akademisyenlik yapan, birçok makale, kitap yazmış, binlerce öğrenci yetiştirmiş yurt içinde ve dışında kendi alanlarında ödüller almış çok kıymetli değerlerdi. Veli Başkanımıza bu töreni gelecek yıl Hacettepe Üniversitesinde yapalım demiştim ve bu görevi sana veriyorum diyerek bir yıl öncesinden itibaren, törenden beni sorumlu tuttu. İçimde büyük bir heyecan oluşmuştu; ne de olsa 17 yıl sonra mezun olduğum okuluma, hocalarıma teşekkür etmek üzere geri dönecektim. Aradan bir yıl geçti ve 20 kişilik bir ekiple TÜSİAV’ ın kurucusu Sn. Veli Sarıtoprak Başkanımız ile Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran a randevu alarak gittik. Rektör Sn. Güran’ ın büyük bir ilgi ve heyecanla dinlediği törenimizin Hacettepe Üniversitesinde gerçekleştirilmesine karar verildi. Cumhuriyet in 100.yılında 100 profesöre vefa diye başladığımız tören hazırlıkları, 170 kişiye kadar yükseldi ve bu sayı sadece 75 yaş üstü Hacettepe Mezunu ve en az 15 yıl hizmet etmiş olanlardı. Nihayetinde 1,5 ay süren hazırlıklar sonucunda 13 Aralık günü geldi. Hazırlığı günler süren, etkisi ise unutulmayacak bir tören Türkiye’nin kalbi Hacettepe üniversitesinde TÜSİAV ile üniversitenin iş birliği içerisinde gerçekleştirildi. 
O güne dair unutulmayacak anlara gelince hayatının 40-50 yılını tıbba, bilime adamış birbirinde kıymetli profesörlerin yaşadığı heyecanla tören alanına gelişleri, gözlerindeki umut dolu bakışlar, yüzlerindeki gülümseme ve kim bilir kaç yıldır birbirlerini görmeyen bu kalplerin özlemle kavuşma anı, kesinlikle görülmeye değerdi. TÜSİAV bu ülkeye hayatını adamış 170 profesöre yalnızca vefasını göstermedi, onları bir araya getirerek, yıllarca duyulan özlemin giderilmesi için bir fırsat yarattı. 
Aynı heyecanı bende çok derinden hissettim; çok kıymetli hocalarım Prof. Dr. Gülden Köksal, Prof. Dr. Perihan Arslan, Prof. Dr. Türkan Kutluay Merdol, Prof Dr. Sevinç Yücecan ve Prof. Dr. Meral Aksoy u 17 yıl sonra kepimi attığım salonda karşılayıp, teşekkürlerimi sundum, özlemle sarılıp vefamı gösterdim. 
Törende duygularını ifade etmekte sözcüklerin yetersiz kaldığını dile getiren hocalarımıza ne yapsak azdı oysa. Bir sivil toplum kuruluşu olan TÜSİAV Vefa konusundaki hassasiyetini göstererek, Hacettepe Üniversitesinde örnek olunacak, anlamlı bir törene vesile oldu ve bu törenin parçası olmaktan son derece mutlu oldum. Ertesi gün gelen bir telefonda ödül alan çok kıymetli Prof. Dr. Nimet Ünay Günaydın hocamız bana teşekkürlerini iletip, bize zamansız olduğumuzu hissettirdiniz, bize yaşam umudu verdiniz dedi. Ne kadar güzel bir söz değil mi bazı insanlar zamansızdır; hayatını insanlığa adayan, yaptığı bilimsel çalışmalar, yazdığı makaleler, kitaplar, dergiler yoluyla ve yetiştirdikleri öğrencilerle bilgilerini kuşaktan kuşağa aktaran, ismini bilmediğimiz yüzlerce kahramanlar…