Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yaklaşık bin yıldır Türkler İslam’ı, İslam da Türkleri muhafaza etmiş; Türkler İslam’ın, İslam da Türklerin kılıcı olmuştur. Tarih kitaplarına şöyle bir göz attığınızda karşınıza çıkacak hakikat şudur: Türk demek, aynı zamanda Müslüman demektir." dedi. Erdoğan din görevlileriyle buluşmasında şeriatla ilgili de cümleler kurdu. Ayrıca din görevlilerini örtülü ifadelerle partisine destek vermeye çağırdı.
CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu doğrusu kendisinden beklemediğim şekilde Erdoğan'a yanıt verdi. "Türk'den Müslüman olur ama Türk'den yalancı olmaz, hırsız olmaz..."  vurgulu açıklamasında Kılıçdaroğlu'nun cümleleri şöyleydi:
"Erdoğan Müslüman demek; kul hakkı yemeyen, yalan söylemeyen, hırsızlık yapmayan, adil olan, yetimi ve fukarayı gözeten demek.
 Türk demek ise senin sayende genç doktorları, mühendisleri ve okumuş çocukları işsizlikten yurtdışına giden, emeklisi 10.000 TL maaş ile açlığa mahkum edilmiş, çalışan kesimi geçinemeyen, çocukları mutsuz, gençleri umutsuz, ev-araba almanın hayalini kuramayan, içerisinde milyonlarca sığınmacıyı barındıran AMA yüzyıl önceki Kuva-i Milliye ruhunu hiç kaybetmemiş, şerefli bir millet demek. Türk'den Müslüman olur ama Türk'den yalancı olmaz, hırsız olmaz...
 Bir ara Sayın Bahçeli'ye hatırlat, o da sana kimden Cumhurbaşkanı olmayacağını anlatsın!!"
RANT MESELESİ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek'in rant eksenli açıklamaları da çok dikkat çekiciydi.
"Askeriyenin lojmanları gitti, kışlaları kent ormanları gitti, örnek: Çekmeköy Alemdağ.. Beşiktaş polis lojmanları yıkıldı yerine 30-50 milyonluk lüks rezidans yaptırılıyor!" diyen Zeybek "Polisin Askerin bunları alma ihtimali sıfır!" tespiti yaparak şu çarpıcı ifadeleri kullandı:
"Maslak'tan Beşiktaş'a kadar ne kadar askeri ve polis lojmanı varsa yıktılar. Milli Sarayların lojmanları da yıkıldı lüks konuta dönüştü!
Haa sadece İstanbul'da mı? Tabi ki hayır her yerde bu talan ve yağma var. Örneğin Zeytinburnu'ndaki lojmanlar da yıkıldı. Konya'da 600 dairelik Polis lojmanı da yıkıldı, başka illerde de durum farklı değil.
Peki Polis ve asker arkadaşlar yine gidip aynı Parti'ye ve aynı adaylara mı oy verecekler? ..."
ÖZEL'DEN YORUM
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise memleketi Manisa'da tartışmaya dahil oldu. Özel'in sözleri şöyle:
"Şeriat diyorsun ve onun üzerinden tartışma bekliyorsun ya -bu ülkedeki kimsenin birbirinin diniyle, inancıyla, ibadetiyle, örtünmesiyle bir sorunu yok. O tartışmalar çok gerilerde kaldı. Geçmişte de o ayıpların içinde olmadık, bugün de bu oyuna gelmeyiz.- Şeriat, şeriat dediğin şeriat kuralları, şerri kurallar pozitif hukukun üstünde yer alsın dersen iyi düşün.
Şeriat kurallarına, şerri hukuka göre hırsızlığın cezasının ne olduğunu biliyorsun. Yalanın cezasının ne olduğunu biliyorsun. Allah muhafaza uygulanırsa bir tane parmağın, bir tane elin, dilin kalmaz senin dilin... O yüzden şeriat, saltanat, hilafet deyip kendine 'Son halife' diye sloganlar attırıp kimsenin kafasını karıştırma..."