Abdullah Cenkciler

Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdar Adalı, geçtiğimiz yıl sonuna doğru TJK TV de yaptığı bir sohbette  'at sahipleri, seyisler, sektör çalışanları, jokey kulübü masrafları v.b. kalemlerde oluşan artışlarla birlikte yarışseverlerin maddi durumlarını da gözönünde bulundurarak birim fiyatlara yapılacak zammın makul ve asgari düzeyde olacağını' belirtmişti. Oysa böyle olmadı, 7.5 ay içinde zam oranı %230 oldu.

Türkiye'nin çeşitli alanlarda resmi istatistiklerini çıkaran TÜİK 2023 yılı enflasyonunu %58 olarak hesapladı. Buna karşı yılbaşında 6'lı ganyan birim fiyatı, 20 kuruştan 40 kuruş artırılarak %100 zam yapıldı. Ama çok değil 15 Mayıs 2023'te yani 7,5 ay önce birim fiyata %65 zam giydirilmiş ve nihayetinde birim fiyat 12 kuruştan 20 kuruşa çıkarılmıştı. Böylece sadece 7,5 ay içerisinde 6'lı ganyan birim fiyatı 12 kuruştan, füze hızıyla 40 kuruşa yükseltildi. (Oransal olarak %230)

Neticede, emeklilerin bile tek eğlencelerinden biri olan 6'lı ganyanı dehşet verici zam sonrası binlerce kişinin oynamaktan vazgeçtiğini, hasılatın zam öncesinin bile oldukça altına düşmesi açıkça gösteriyor.

Abdullah Cenkciler  (35 yıllık yarışsever)